Tips & Tricks

Tips & Tricks

Deze pagina bevat tips en trics om je te helpen jouw vloer te installeren, te beschermen of in optimale conditie te houden. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op via info@allesvoorparket.nl óf 013-207 0001 voor persoonlijk advies!

Parket onderhouden, hoe werkt dit?

Om de prachtige uitstraling van de houten vloer te behouden, is een stuk onderhoud erg belangrijk. Hoe je dit doet is afhankelijk van de basisbehandeling van je vloer. Wij werkten het voor je uit!

Wat is het verschil tussen Hardwaxolie, Olie, Lak en Boenwas?

Er zijn 4 verschillende producten verkrijgbaar voor de bescherming van je houten vloer; Hardwaxolie, Olie, Boenwas en Lak. Wat houden deze producten nu precies in, wat is het verschil tussen Hardwaxolie, Olie, Lak en Boenwas en wat zijn de voor- en nadelen van de producten? Lees snel verder!

Hoe haal je vlekken uit een houten vloer?

Vlekken zijn er in alle soorten en maten. Zwarte vlekken, watervlekken, braaksel, urine, vet… noem het maar op. Wij hebben er een oplossing voor!

Hoe gebruik ik de Floorservice Boenmachine Floorboy XL-300?

Het werken met de Floorboy is super simpel. Wat je doet is het volgende. In de meeste gevallen moet je de vloer eerst reinigen met een intensiefreiniger.

Welke boenmachine heb ik nodig?

Een boenmachine kan een ideale hulp zijn in de huishouding. Maar wat voor boenmachine past het beste bij jou? Allesvoorparket vertelt… verder lezen.

Tips voor een gezond leefklimaat tijdens de Coronacrisis

Hoe je ziekmakers in huis zoveel mogelijk in de kiem smoort, daar weten wij alles van! Maak je huis veilig en gezond in 7 stappen… verder lezen.

Welke pads heb ik nodig?

Er zijn pads in allerlei soorten, maten en vooral kleuren. Maar welke pad moet je nu wáárvoor gebruiken? Allesvoorparket vertelt… verder lezen.

Hoe verwijder ik groene aanslag van mijn terras?

Hoe kan ik mijn buitenhout ontgrijzen?

Krassen op parket verwijderen

Hoe onderhoud ik Moduleo PVC?

Krimpen of uitzetten van hout, hoe werkt dit?

Hout werkt. Hout zet uit en krimpt onder invloed van het weer. Meestal is dit geen probleem en zullen de verschillende legmethoden deze werking prima opvangen. Lees snel verder!

Krassen op laminaat verwijderen

Als je hebt geïnvesteerd in een mooie laminaat vloer, wil je natuurlijk niet dat er krassen ontstaan. Helaas kun je dit nooit helemaal voorkomen, maar gelukkig is er iets wat je kunt doen. Lees snel verder!

Krassen op PVC verwijderen

Krassen op PVC, het is een doorn in het oog voor velen. Gelukkig is er een oplossing voor!

Nieuw : het complete DevoNatural assortiment

Sinds kort is ook het complete assortiment van DevoNatural verkrijgbaar bij Allesvoorparket. En gerenommeerde speler op het gebied van vloerafwerking, installatie en onderhoud.

Hoe voorkom ik krassen op mijn vloer?

Helaas kun je dit nooit helemaal voorkomen, maar toch zijn er een heleboel dingen die je kunt doen zodat je langer plezier van je krasvrije vloer hebt!

Veelgestelde vragen over Luchtbevochtigers

Luchtbevochtigers hebben verschillende voordelen, zo voorkomt een optimale luchtvochtigheid dat uw houten meubels en vloeren gaan uitdrogen, krimpen en scheuren. Daarnaast helpt…

Welke type luchtbevochtigers zijn er?

Weet je niet welke luchtbevochtiger je moet kiezen? Wij hebben alle voor- en nadelen van de verschillende types op een rij gezet. Zo weet je precies welke voor jouw geschikt is!

Welke parketlijm heb ik nodig?

Bekijk onze Lijmwijzers!

Elk merk heeft zijn eigen lijmwijzer! Zo weet u altijd welke parketlijm u nodig heeft!

De lijmwijzer vindt u hier: lijmwijzeroverzicht.

Onzichtbare Olie

Silent Socks; de voordelen

Werken met Rigostep Kleurpigmenten

Er zijn 28 Rigostep kleurpigmenten die gemengd kunnen worden met 6 verschillende basis oliën. Maar HOE?! Geen zorgen! Wij nemen je stap voor stap mee in het proces.

ScratchNoMore; de voordelen