Navigatie
  • Nieuw bij Allesvoorparket PVC vloeren
  • Bezoek onze showroom Ringbaan-zuid 376, Tilburg
  • 5000+ klanten beoordelen ons met een 9

Invisible afwerken van parket of meubels

Wij krijgen vaak de vraag; ik wil mijn parketvloer / trap of meubel beschermen maar vind de kleur zoals hij nu is zo mooi en die wil ik graag behouden. Dan gaat het dus om de kleur van het onbehandelde hout wat men vaak zo kan waarderen. Wanneer je het hout gaat beschermen met een olie of lak wordt het hout vaak een slag donkerder en dat wil men dan juist niet. Hoe kun je het hout nou afwerken zónder dat je de kleur beïnvloed? Is dat eigenlijk wel mogelijk? Wij geven hier op dagelijkse basis advies over. In deze blog lichten wij toe welke keuzes je hebt qua afwerking als je het hout onbehandeld wilt laten lijken.

Je hebt 2 opties; je beschermt het hout met Invisible parketlak of Invisible olie. Beide uiteraard ook geschikt voor elk type hout zoals trap / keuken / aanrecht / etc. Wat zijn nu de verschillen tussen lak of olie? Nou, komt ie aan.

 

Parketlak is in het kort;

-Aanbrengen in 3 lagen
-Daarna geen onderhoud meer
-Duurder in aanschaf, goedkoper in onderhoud
-Beste bescherming tegen vloeistof en vlekken maar kan niet plaatselijk bijgewerkt worden
-Vlekken? Hele vloer schuren en opnieuw lakken

Parketolie is in het kort;

-Aanbrengen in 1 laag
-Daarna jaarlijks onderhoud 
-Duurder in onderhoud, goedkoper in aanschaf
-Goede bescherming tegen vloeistof en vlekken zolang het hout verzadigd is met olie. Hoe meer de olie slijt hoe gevoeliger de vloer en hoe eerder er vlekken zullen ontstaan. Daarom moet je de vloer jaarlijks onderhouden met olie.
-Vlekken? Altijd plaatselijk bij te werken ZONDER te schuren

 

Wil je de beste bescherming die er is en daarna geen onderhoud meer kies je voor een parketlak. Let wel; heb je ooit een vlek in een gelakte vloer kun je daar weinig aan doen. Het enige wat je kunt doen is de hele vloer schuren en opnieuw lakken. Dus even een plekje bijwerken gaat bij een gelakte vloer niet, maar is meestal ook niet snel nodig. Na 10-20 jaar ga je hem gewoon laten schuren en opnieuw lakken.

Wil je een heel goede bescherming die milder voor de portemonnee is bij aanschaf, kies je voor een olie. Bij een geoliede vloer kun je vlekken ook altijd tussentijds bijwerken.

Kortom
Heb je een druk gezin met huisdieren en kleine kinderen zou je voor een geoliede vloer kunnen gaan die je altijd tussendoor kunt bijwerken.

Heb je een kleiner huishouden, grotere kinderen of geen huisdieren zou je voor een gelakte vloer kunnen gaan. Het is even een investering maar je vloer blijft járenlang mooi zonder dat je ernaar om hoeft te kijken!

Tip: behoefte aan technisch advies? Neem contact op via TEL 013 207 0001 - MAIL [email protected] - WHATSAPP 0611065816