Navigatie
 • Nu ook plinten en profielen bij Allesvoorparket! 
 • 4500+ klanten beoordelen ons met een 9,1
 • Bezoek onze showroom Ringbaan-Zuid 376, Tilburg

Tegels Egaliseren | Hoe kan ik een tegelvloer egaliseren?

 

 

Stap 1: voorlijmen

Als je een tegelvloer gaat egaliseren, ga je de vloer altijd eerst voorlijmen met de primer PE 280, hierdoor ontstaat een optimale hechting tussen de ondergrond en de egaline.

  1. Tegels opruwen met een 16 inch boenmachine met een schuurschijf korrel 24
  2. Losse delen en stof verwijderen d.m.v. stofzuigen
  3. Tegels ontvetten met bijvoorbeeld Bona Fernox
  4. Vloer naspoelen met schoon water en goed laten drogen
  5. Primer in lakbak gieten
  6. Aanbrengen met een wegwerproller in combinatie met een telescoopsteel. Voorkom dikke lagen en plasvorming
  7. Na gebruik gereedschap reinigen met water

Stap 2: Egaliseren

Wanneer je hout gaat verlijmen, ga je de vloer egaliseren met NC170. Ga je PVC verlijmen gebruik je NC150, deze laat zich makkelijker vloeien en schuren en zo kun je beter oneffenheden wegschuren.

tegels egaliseren
 
 

Stap 2 A.
Egaliseren voor PVC

1. Tegels eerst voorstrijken met primer PE 360 plus om doortekening van voegen te voorkomen
2. Ca. 5 liter zuiver koud water afmeten met een Uzin Wateremmer en in een UZIN mengkuip gieten, egalisatiepoeder NC150 hier geleidelijk aan toevoegen en mengen met egalisatie menger tot een homogene, klontervrije massa is ontstaan. Niet te dun aanmaken
3. Het gemengde materiaal op de ondergrond gieten en verdelen met een vlakspaan of UZIN Egaliseer-rakel. Stekelen met de UZIN Stekelroller direct na het rakelen of spanen levert een optimaal eindresultaat. Indien mogelijk in 1 laag de gewenste laag-dikte aanbrengen.
4. Belegbaar na ca. 24 uur per 3 mm laagdikte. Schuren met schuurschijf korrel 24 verhoogt de kwaliteit van het oppervlak.

Tip: komt u er niet uit neem dan contact op voor gratis en persoonlijk advies via 013-2070001 of [email protected]
Egaliseren voor pvc

Stap 2 B.
Egaliseren voor hout

1. De aangegeven hoeveelheid water in een UZIN mengkuip gieten. Elektrisch mengen m.b.v. een egalisatie menger. Het poeder hier geleidelijk aan toevoegen tot een homogene, klontervrije massa is ontstaan. De gemengde massa even, max. 2 minuten, laten rijpen en nogmaals doorroeren.
2. Het gemengde materiaal op de ondergrond gieten en verdelen met een vlakspaan of UZIN Egaliseer-rakel. Stekelen met de UZIN Stekelroller direct na het rakelen of spanen levert een optimaal eindresultaat. Bij laagdikten van meer dan 10 mm kan UZIN NC 170 LevelStar aangevuld worden met 50% kwartszand 1 – 2,5 mm. Voor rolstoelvaste toepassing is een min. laagdikte van 1 mm na schuren vereist. Op dichte ondergronden en bij PVC, rubber en linoleum altijd min. 2 mm egaliseren. Onder polyolefine, minimaal 3 mm dik egaliseren. Bij het uitvoeren van meerdere lagen over elkaar, de onderste laag minstens 24 uur laten drogen.

Vragen over welke lijm je nodig hebt? Check onze blog Welke parketlijm gebruiken.

Tip: komt u er niet uit neem dan contact op voor gratis en persoonlijk advies via 013-2070001 of [email protected]
Uzin NC 112