Navigatie
  • Nieuw bij Allesvoorparket PVC vloeren
  • Bezoek onze showroom Ringbaan-zuid 376, Tilburg
  • 5000+ klanten beoordelen ons met een 9

Grenen vloer afwerken

grenen vloer afwerken

Grenen is een licht gelige naaldhoutsoort die veel gebruikt wordt in het Scandinavische interieur. In dat geval wordt grenen superlicht afgewerkt met een naaldhoutloog en een witte olie. Wij vinden dat ook de mooiste afwerking. De naaldhoutloog ontrekt het gele pigment uit het hout waarna je het kunt oliën met een witte olie voor een wit effect, maar ook met een naturel olie is mogelijk voor een naturel effect.

Advies olie afwerking voor een Scandinavische whitewash uitstraling:
Woca Naaldhoutloog + Woca masterolie Wit 
Tip: maak altijd een proefstuk van te voren met behulp van een tester. Die koop je op de productpagina.

Je kunt er ook voor kiezen om grenen af te werken met een parketlak. Wij vinden het in dat geval mooi om een licht blekende parketlak te gebruiken, zodat hij niet zo gelig wordt. Hij wordt dan echter niet zo licht als met een naaldhoutloog en een witte olie. Wel heeft deze parketlak zoals aangegeven een blekend effect. Je creëert dan als het ware een onbehandelde uitstraling en behoudt zo de kleur van het grenen zoals hij nu is. Hij wordt iets bleker.

Advies parketlak voor een lichtere afwerking met parketlak:
Bona Grondlak Natural + Bona Traffic Natural

Kleuren mogelijk? Op zich wel. Grenen laat zich wel kleuren maar het neemt niet zo mooi pigment op als eikenhout. Echter is het wel mogelijk! Het laat zich het beste kleuren met een decorwas van Osmo. Nadat je de kleur hebt aangebracht moet je deze nog afwerken met een transparante hardwaxolie.  Wij adviseren van te voren een proefstuk te maken om de kleur uit te proberen.