Navigatie
 • Nieuw bij Allesvoorparket PVC vloeren
 • Bezoek onze showroom Ringbaan-zuid 376, Tilburg
 • 5000+ klanten beoordelen ons met een 9

Renovatie plintMDF Renovatieplint: de perfecte Afwerking voor elke vloer

Een MDF renovatieplint biedt een stijlvolle en duurzame oplossing voor de afwerking van je vloer. Het gebruik van deze plinten zorgt niet alleen voor een nette uitstraling, maar biedt ook bescherming tegen stoten en beschadigingen. In deze categoriepagina bespreken we de voordelen, installatie, soorten en het onderhoud van MDF renovatieplinten. Zo ben je verzekerd van een weloverwogen keuze voor jouw vloerproject.

Wat is een MDF Renovatieplint?

MDF (Medium-Density Fibreboard) renovatieplinten zijn speciaal ontworpen om bestaande plinten of muren snel en eenvoudig een nieuwe, moderne look te geven. Deze plinten zijn gemaakt van geperste houtvezels en zijn daardoor stevig, duurzaam en gemakkelijk te bewerken. MDF renovatieplinten worden vaak gebruikt bij renovatieprojecten vanwege hun eenvoudige installatie en strakke afwerking.

Voordelen van MDF Renovatieplinten

MDF renovatieplinten bieden diverse voordelen ten opzichte van traditionele plinten:

 • Eenvoudige installatie: MDF plinten zijn gemakkelijk te zagen en te bevestigen, wat de installatie snel en probleemloos maakt.
 • Duurzaamheid: De hoge dichtheid van MDF zorgt voor een lange levensduur en bestandheid tegen stoten en slijtage.
 • Strakke afwerking: MDF renovatieplinten geven een moderne en strakke uitstraling aan elke ruimte.
 • Veelzijdigheid: Verkrijgbaar in verschillende stijlen en afmetingen, passend bij elke interieurstijl.

 

Soorten MDF Renovatieplinten

Er zijn een paar soorten MDF renovatieplinten beschikbaar, afhankelijk van je specifieke wensen en de stijl van je interieur. Er zijn witte renovatieplinten in 3 verschillende hoogtes en daarnaast zijn er nog 2 kleur varianten in 9cm hoog. Alle renovatieplinten zijn klaar om in elke gewenste kleur te schilderen, wat ze zeer flexibel maakt voor elk interieur.

Installatie van MDF Renovatieplinten

Het installeren van MDF renovatieplinten is een eenvoudig proces dat met de juiste tools en voorbereiding door iedereen kan worden uitgevoerd:

 • Voorbereiding: zorg dat de muur en de bestaande plint schoon en droog zijn.
 • Opmeten en zagen: meet de lengte van de muur en zaag de plinten op maat.
 • Bevestiging: gebruik montagekit of schroeven om de plinten stevig te bevestigen.
 • Afwerking: werk de hoeken en naden netjes af met plamuur en schilder indien nodig.


Onderhoud van MDF Renovatie plinten

MDF renovatieplinten vereisen minimaal onderhoud om er jarenlang als nieuw uit te zien. Regelmatig afstoffen en afnemen met een vochtige doek is meestal voldoende. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen om de afwerking niet te beschadigen. Controleer regelmatig op eventuele beschadigingen en werk deze bij om de levensduur van de plinten te verlengen.

Veelgestelde vragen renovatie plint

1. Wat is het verschil tussen MDF en houten plinten? MDF plinten zijn gemaakt van geperste houtvezels en zijn vaak goedkoper en gemakkelijker te bewerken dan massief houten plinten.
2. Kan ik MDF renovatieplinten zelf installeren? Ja, met de juiste gereedschappen en instructies is zelfinstallatie goed te doen.
3. Zijn MDF renovatieplinten vochtbestendig? Gelakte MDF plinten bieden extra bescherming tegen vocht, maar het is belangrijk om ze niet direct aan water bloot te stellen.
4. Hoeveel kosten MDF renovatieplinten? De kosten variëren afhankelijk van de stijl en afwerking, maar MDF plinten zijn over het algemeen betaalbaarder dan massief houten plinten.
5. Waar kan ik MDF renovatieplinten kopen? Bij Allesvoorparket.nl bieden we een breed scala aan MDF renovatieplinten van hoge kwaliteit.

 

Renovatie plint bestel je hier!

Klaar om je vloer een nieuwe, strakke look te geven met MDF renovatieplinten? Ontdek ons uitgebreide assortiment op Allesvoorparket.nl en bestel vandaag nog! Voor vragen en advies staan onze experts altijd voor je klaar!