Navigatie
  • Nieuw bij Allesvoorparket PVC vloeren
  • Bezoek onze showroom Ringbaan-zuid 376, Tilburg
  • 5000+ klanten beoordelen ons met een 9

Hoe verwijder je krassen uit laminaat?

Als je hebt geïnvesteerd in een mooie laminaat vloer, wil je natuurlijk niet dat er krassen ontstaan. Helaas kun je dit nooit helemaal voorkomen, maar gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt proberen om de krassen aan te pakken.

Diepere krassen

1. Quickstep reparatiekit
Met de Quick Step Reparatieset kun je kleine beschadigingen in parket of laminaat makkelijk in de oorspronkelijke kleur repareren. Werk de krassen op de beschadigde planken gewoon bij met een combinatie van een van de zeven stukken was die speciaal geselecteerd zijn om alle kleuren te dekken.

Je kunt de reparatiekit gebruiken voor zowel laminaatvloeren als parketvloeren. Heb je een Quickstep laminaatvloer? Dan heb je geluk. Ze hebben namelijk een tabel ontwikkelt waarin je kunt terugvinden welke combinatie van wasstukken je moet gebruiken om de kleur van je Quickstep Laminaat te benaderen. Deze download je hier.

Shop Quickstep Reparatieset

2. Wastaafjes
Als de krassen niet weg te schuren zijn omdat ze te diep zijn, zijn er waxstaafjes om deze op te vullen. Deze zijn er verschillende op de markt en altijd te mixen naar de kleur van uw vloer. We maken hier een opsomming van de meest gebruikte producten om diepere krassen op te vullen. Op de productpagina’s zelf vind je de gebruiksaanwijzing! Door op de producten te klikken ga je vanzelf naar de productpagina’s:
Shop Unika Hardwaxset
Shop Unika Softwaxset 
Shop Losse hardwax staafjes

3. Laminaatvuller
Tot slot kun je diepere krassen en grotere gaten opvullen met kneedbare houtvullers in de kleur van het laminaat. Er zijn diverse houtvullers op de markt in diverse kleuren. Zo is er altijd wel een kleur beschikbaar die past bij je laminaatvloer:
– Shop Putty
Shop Colorsealant

Quickstep reparatieset
Tip: komt u er niet uit? Neem contact op voor persoonlijk en gratis advies via 013-2070001 of [email protected]

Oppervlakkige krassen

1. Olijfolie
Met olijfolie en een microvezeldoek kun je oppervlakkige krasjes in jouw laminaatvloer op een simpele manier wegwerken. Dit werkt alleen bij kleine oppervlakkige krasjes. Door de olie wordt de kras wat opgevuld zodat hij minder opvalt. Je moet de olie goed uitpoetsen anders kan er een donkere plek ontstaan. Ook kan het stukje laminaat wat gladder worden of gaan glanzen.

Deze tip werkt niet bij diepe krassen.

2. Stiftensetjes
Er zijn speciale stiftensetjes op de markt waarmee je de krasjes simpelweg kunt inkleuren. Dit is ideaal bij oppervlakkige krasjes. Exact dezelfde kleur vinden is lastig, maar het kan er absoluut voor zorgen dat de kras in je laminaat een stuk minder opvalt!

Shop kleurstiftenset!

 

kleurstiftenset
 
Tip: komt u er niet uit? Neem contact op voor persoonlijk en gratis advies via 013-2070001 of [email protected]