Navigatie
  • Nieuw bij Allesvoorparket PVC vloeren
  • Bezoek onze showroom Ringbaan-zuid 376, Tilburg
  • 5000+ klanten beoordelen ons met een 9

Vloerverwarming dichtzetten

Vloerverwarming is een duurzame manier om je woning te verwarmen zonder het gebruik van lelijke radiatoren. Vloerverwarming aanbrengen in een bestaande woning kan op 2 manieren; water gedragen of elektrisch met matten of folie. Wanneer je vloerverwarming als hoofdverwarming gaat gebruiken is water gedragen de beste optie. Om dit in een bestaande woning aan te brengen wordt dit vaak in gefreesd in de dekvloer. Er worden dan sleuven gemaakt waar de leidingen vervolgens in geplaatst worden. Die sleuven moeten vervolgens weer opgevuld worden waarna er een vloer op geplaatst kan worden.

Hoe kun je die sleuven nu het beste vullen oftewel; hoe kun je de vloerverwarming dichtzetten? Wij nemen je mee! Dit kan met 2 merken; Wakol en Pallmann.

Vloerverwarming dichtzetten met Wakol

Je hebt 2 opties als je wilt werken met producten van Wakol. Op beide opties krijg je garantie. 
1. Basis van Cement
Wakol Z640 + D3060 mengen. De hoeveelheid water waar je normaal de Z640 mee zou mengen, gebruik je nu in de vorm van de D3060. Dus je houdt de mengverhouding van water aan.

2. Basis van gips (anydriet/fermacell)
Wakol A850 + D3060 mengen. De hoeveelheid water waar je normaal de A850 mee zou mengen, gebruik je nu in de vorm van de D3060. Dus je houdt de mengverhouding van water aan.

Dit heb je nodig voor 50m2
6x wakol A850 of 5 x Wakol Z640. En 3x Wakol D3060

Voor beide opties geldt
Zonder primer kun je de hele vloer dichtsmeren en je kunt binnen 2 uur egaline aanbrengen. Als je binnen 24 uur gaat egaliseren kun je ook zonder primer egaliseren. Alle resten op de vloer kun je gewoon laten zitten als het maar vast zit; deze substantie hecht aan alles. Letterlijk alles. Ook aan alles waar je het niet op wilt hebben.

De voordelen van het Wakol systeem:

  • Snel droog
  • 1 component
  • Als je ergens bent kun je in een keer door werken

Bestel hardwaxolie »

Vloerverwarming dichtzetten met Pallmann

Dit kan op 3 manieren;

1. Tbv parket of hout
Ga je parket of hout op ingefreesde vloerverwarming verlijmen dan ga je de sleuven dichtzetten met Pallmann P8 (2k parketlijm) en vervolgens de parketvloer verlijmen met elke willekeurige pallman lijm. De P8 is universeel inzetbaar onder alle parketlijmen van Pallmann. Dit gaat in een moeite door. Het dichtzetten van de sleuvel en het verlijmen van de vloer gaat in één behandeling. Dat is easy!
Verbruik 2K parketlijm ca 2 / 2.5KG per m2.

2. Tbv PVC - goedkoop en snel
Primer met PE360, leidingen dichtzetten met NC182, vervolgens egaliseren minimaal 4-5 millimeter. Het advies is de primer aanbrengen met een spuit zodat ook de kops gefreesde kanten van de sleuven worden geraakt. Na voldoende droging (ca. 30-60 minuten) kunnen de sleuven dicht geschraapt worden. Hoe dikker je egaliseert hoe minder de kans op doortekenen van de leidingen maar geen garantie. Droogtijd van de PE360 is een uurtje – droogtijd van de NC182 is 1/1,5 uur – na egaliseren kun je de volgende dag de pvc vloer eroverheen plakken. Let op: voor 100% garantie moet dit systeem minimaal 14 dagen drogen zodat er geen inklinking van mortel meer plaats kan vinden. Echter wordt dit in de praktijk zelden gedaan. Bij dit systeem mag het niet warmer dan 30 graden zijn. 

Dit heb je nodig voor 50m2
1 x PE360
5 x NC182 uitgegaan van 2.5KG per m2 

3. Tbv PVC - allerbeste optie
Dichtzetten met Uzin KR417 aangevuld met kwartszand – daaroverheen PE280 carbon primer – en dan egaliseren met elk type egaline. 0% kans op doortekening. Beste wat er is. Alle grote bedrijven die vloerverwarming infresen van leidingen die doen het zo en je hebt gegarandeerd geen klachten.  De droogtijd van de KR417 met zand is 12 uur. De droogtijd van de Carbon Primer is 1 uur. Dan egaliseren en dan de volgende dag plakken. Bij dit systeem mag het niet warmer dan 45 graden zijn. 

Dit heb je nodig voor 50m2
6 x set 8KG KR417
3 x zak zand 0.1/0.3mm
Uitgegaan van 2,5Kg  per m2.

Tip: Behoefte aan technisch advies? Neem contact op via 013 207 0001 of stuur een email naar [email protected] :)