Navigatie
  • Nieuw bij Allesvoorparket PVC vloeren
  • Bezoek onze showroom Ringbaan-zuid 376, Tilburg
  • 5000+ klanten beoordelen ons met een 9

Welke lijm heb ik nodig?

Het aanbod lijm is enorm, maar welke lijm moet je nu in jouw specifieke situatie toepassen? Onze expert geeft jullie een basis advies voor de 4 meest voorkomende scenario’s.

Let op: dit advies is altijd toepasbaar op eigen risico. Er zijn heel veel factoren die dit advies kunnen beïnvloeden. Wij zijn nooit verantwoordelijk voor het eindresultaat van uw klus. 

Hout op hout verlijmen

Hout op hout verlijmen zoals bij een tapis of bourgogne vloer doe je altijd met een 2k PU lijm zoals de P8, P9 of P10. Hoe hoger het cijfer hoe sterker de lijm. Meest voorkomend is de P9. De p8 is vaak niet sterk genoeg en de P10 wordt zelfs gebruikt voor kopshout of massieve planken van 2cm dik. Deze hoef je niet voor te strijken.

Bestel geschikte producten

Hout of PVC op tegels lijmen

Tegels ontvetten en aanschuren, vervolgens voorstrijken met de Arturo 6650. Dan verlijmen met een geschikte lijm. Voor PVC een pvc lijm (ke 2000 s of voor grote tegels of XXL stroken de ke 66), voor meerlaags parket de P4, P5 of P6. Voor tapis of bourgogne de P8, P9 of P10.

Bestel geschikte producten

Hout of PVC op gips

Als je hout gaat verljimen op een dekvloer van gips zoals anhydriet of fermacell, dan is het van belang dat je die eerst voorstrijkt met de p104. Daarna kun je verlijmen met alle Pallmann lijmen afhankelijk van de vloer die je gaat plaatsen. Voor PVC een pvc lijm (ke 2000 s of voor grote tegels of XXL stroken de ke 66), voor meerlaags parket de P4, P5 of P6. Voor tapis of bourgogne de P8, P9 of P10.

Bestel geschikte producten

Hout of PVC op cement

Als je hout gaat verljimen op een zandcement dekvloer, dan moet je hem voorstrijken met de P104. Daarna kun je verlijmen met alle Pallmann lijmen afhankelijk van de vloer die je gaat plaatsen. Voor PVC een pvc lijm (ke 2000 s of voor grote tegels of XXL stroken de ke 66), voor meerlaags parket de P4, P5 of P6. Voor tapis of bourgogne de P8, P9 of P10. Als de dekvloer in goede staat is, is voorstrijken bij de P4, P5 of P6 niet nodig. 

Bekijk geschikte producten
 
Tip: komt u er niet uit? Neem contact op voor persoonlijk en gratis advies via 013-2070001 of [email protected]