Navigatie
 • Nieuw bij Allesvoorparket PVC vloeren
 • Bezoek onze showroom Ringbaan-zuid 376, Tilburg
 • 5000+ klanten beoordelen ons met een 9

Dr. Schutz Basisreiniger R

Dr. Schutz Basisreiniger R

Dr. Schutz Basisreiniger R is een zachte alkalische intensiefreiniger met sterk oplossend vermogen voor het verwijderen van bouwvuil evenals resten van waslagen, onderhoudsmiddelen, zelfglanzende dispersies en lijmresten.

 • Direct klaar voor gebruik
 • Speciaal geschikt voor linoleum en rubber vloeren
 • Zowel als basisreiniger als intensiefreiniger te gebruiken

Scroll naar beneden voor uitgebreide gebruiksaanwijzing.

 • Op vooraad = dezelfde dag verzonden! 
 • Verzending door PostNL flexibele bezorgopties
 • 5000+ klanten beoordelen ons met een 9,1
 • Bezoek ook onze showroom Ringbaan-Zuid 376, Tilburg
 • Persoonlijk & gratis advies: 013 - 207 00 01

Dr. Schutz Basisreiniger R

Grondige reiniger voor niet textiele vloeren, verwijdert zeer goed oude beschermingslagen en kan ook ingezet worden om de paraffinelagen van nieuw gelegde rubbervloeren te verwijderen. Zeer veilig en goed inzetbaar op linoleum- en rubbervloeren. Nooit laten indrogen.Grondige reiniger voor niet textiele vloeren, verwijdert zeer goed oude beschermingslagen en kan ook ingezet worden om de paraffinelagen van nieuw gelegde rubbervloeren te verwijderen. Zeer veilig en goed inzetbaar op linoleum- en rubbervloeren. Nooit laten indrogen. Voldoet aan de norm DIN 18032 voor sportvloeren. Polijstbaar en geschikt voor gebruik in reinigingsautomaten. Voor technische vragen kun je altijd contact opnemen met Dr. Schutz (0317 745040)

Toepassing Dr Schutz Basisreiniger

Vloeren van kunststof (PVC, CV, polyolefin), natuur- en kunststeenvloeren. Speciaal geschikt voor linoleum en rubber vloeren. Volgt u het onderhoudsadvies van de betreffende vloer.

Dr Schutz Basisreiniger gebruiken voor intensieve reiniging

Eerst het grove, losliggende vuil verwijderen door te vegen en te stofzuigen. Basisreiniger R in verhouding 1:5 tot 1:10 met water verdunnen. Bij bijzonder hardnekkige resten kan Basisreiniger R onverdund worden gebruikt, bij weinig vervuiling de verdunning in overeenstemming met de vervuilingsgraad verhogen. Reinigingsoplossing over de vloer verdelen en ca. 10 minuten laten inwerken. Nooit laten indrogen. Vloer met Padhouder met Groene pad of Eenschijfsmachine met Groene pad bewerken.

Het vervuilde water verwijderen met een Dweil bij huishoudelijk gebruik. Goed naspoelen met schoon water tot volledige neutralisatie.

Dr Schutz Basisreiniger gebruiken voor basisreiniging

Eerst het grove, losliggende vuil verwijderen door te vegen en te stofzuigen. Basisreiniger R in huishoudelijk gebruik in de verhouding 1:5 met water verdunnen, in projectgebruik meer geconcentreerd gebruiken of tot 1:3 verdund met water (afhankelijk van de weerstand van de te verwijderen waslagen) en de vloer eventueel voor de behandeling met schoon water bevochtigen. Het gebruik is verder volgens de gebruiksaanwijzing in de vorige paragraaf voor het verwijderen van bouwvuil, waarbij echter een inwerktijd van 15-20 minuten bevorderlijk kan zijn.

Aanwijzing : Basisreiniger R niet op de vloer laten indrogen, daarom in fases werken. Voor de basisreiniging van een gevoelige vloer (bv. rubber, asfalt, terrazzo, flex-platen) op een onopvallende plaats testen op kleur- en materiaalbestendigheid. In voorkomende gevallen Basisreiniger R sterker verdunnen en meerdere malen kort laten inwerken. Bij het gebruik rubber handschoenen dragen en voor goede ventilatie in de te reinigen ruimte zorgen. Gevoelige oppervlakken (bv. hout, metaal, gelakte oppervlakken) niet teveel bevochtigen.

Details

 • Verbruik: 2-3 liter per 100m² (verdunning 1:5 tot 1:10)
 • 10-15 liter per 100m² (onverdund)

Tip: voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de handleiding op de pagina.

Artikelnummer:100682
Fabrikant:Dr. Schutz
Ondergrond:Linoleum
Verbruik:10-15 liter per 100m² (onverdund)