Krassen op parket voorkomen | Vloerbescherming

Hoe voorkom ik krassen op mijn parket?

Als je hebt geïnvesteerd in een mooie houten vloer, wil je natuurlijk niet dat er krassen ontstaan. Helaas kun je dit nooit helemaal voorkomen, maar toch zijn er een heleboel dingen die je kunt doen zodat je langer plezier van je krasvrije vloer hebt!

Onze tips

 1. Vloer onderhouden
  Het is heel belangrijk je vloer goed te onderhouden. Wanneer je de vloer goed onderhoud is deze optimaal beschermt tegen vlekken en schade. Hoe je de vloer precies onderhoudt is afhankelijk van de afwerking van de vloer. Meer hierover lees je hier.
 2. Voeten vegen!
  Hoe simpel ook, het vegen van de voeten is erg belangrijk bij het behoud van je prachtige parketvloer. Zand wat mee naar binnen gelopen wordt is een grote boosdoener bij het ontstaan van krassen. Overweeg ook het gebruik van sloffen binnenshuis voor behoud van de mooie krasvrije parketvloer.
 3. Nagels van huisdieren kort houden
  Nagels van uw honden en katten kunnen ook kleine oppervlakkige krasjes veroorzaken. Houd deze netjes bij om dit te voorkomen!
 4. De juiste vloerbescherming
  Essentieel is het gebruik van de juiste vloerbescherming. We verkopen verschillende vloerbescherming in onze webshop:

Vloerbescherming

– Vilt
Je kunt kiezen voor simpele plakviltjes óf vilt met schroef. Het voordeel hiervan is dat het voordelig en simpel is. Echter, als het vilt nat wordt, neemt het zand en stof op, gevolg: krassen op de vloer. Daarnaast gaan viltjes maximaal 3 maanden mee en hebben de neiging om los te laten door het schuiven van de meubels (dit geldt niet voor de vilt met schroef)

– Teflon
Je kunt ook kiezen voor teflon vloerbescherming. Echter is dit een harde vloerdop en minder geschikt voor een harde vloer. Dit is op zich een goede bescherming voor tapijtvloeren. Het voordeel is dat het goedkoop is én simpel. Het nadeel is wederom dat het bevestigd wordt met een plak laag en deze nooit lang meegaan.

– ScratchNoMore
Tot slot verkopen wij de vloerbescherming van ScratchNoMore. Dit is een compleet doorontwikkeld vloerbeschermingssyteem wat niet krast. Het werkt altijd met een universeel basisdeel wat aan de poot van de stoel, tafel of kast bevestigd wordt. Hieraan wordt een los voetje bevestigd, deze zijn vervangbaar. De voetjes bestaan uit hoogpolig tapijt, wat niet gaat krassen, zelfs niet in combinatie met vocht en zand. Tevens is het vele malen duurzamer dan vilt.

Ons advies: gebruik SratchNoMore

In onderstaand filmpje ziet u hoe ScratchNoMore werkt. Hier kunt u het assortiment bekijken van ScratchNoMore. Komt u er niet uit? Neem dan contact op, dan helpen wij u bij het kiezen van het juiste voetje!